SUZANNE VAN BERKUM

FAGOT

Op zevenjarige leeftijd kreeg Suzanne van Berkum (1991) haar eerste fagotlessen van Bernadette Olbers aan de Muziekschool van Alkmaar. In 2008 volgde de Jong Talentklas aan het conservatorium in Groningen bij Mette Laugs, in 2009 de vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ronald Karten en vanaf 2010 de bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Johan Steinmann, die zij in 2014 voltooide. In 2016 behaalde Suzanne haar masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij bij Jos de Lange studeerde. Tevens volgde zij in de loop der jaren diverse masterclasses bij onder meer Brian Pollard, Gustavo Nuñez, Bram van Sambeek, Sergio Azzolini en Sophie Dartigalongue.

Suzanne speelde in talloze orkesten en remplaceert momenteel regelmatig in de Nederlandse professionele orkesten, waaronder het Radio Filharmonisch orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Orkest van het Oosten. Daarnaast is zij geregeld te horen in kamermuziekverband en als solist. In 2017 nam Suzanne bovendien deel aan het nationaal fagotconcours, waarbij zij de Noord Nederlands Orkest-prijs won.

Behalve als uitvoerend musicus is Suzanne sinds 2014 ook als fagotdocent werkzaam, en verbonden aan diverse muziekscholen en verenigingen. Naast haar conservatoriumstudie voltooide Suzanne de bacheloropleiding Natuur- en Sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht.

www.SuzannevanBerkum.org

Deel dit bericht