SASKIA FRIJNS

VIOOL

Saskia rondde haar bacheloropleiding viool af aan het Conservatorium van Maastricht en deed vervolgens haar masteropleiding bij Elisabeth Perry aan het Utrechts Conservatorium, die ze in 2018 afrondde. Ook heeft ze lessen en masterclasses gekregen van onder meer Maarten Veeze, Lei Wang, Eszter Haffner, Barbara Doll en Sarah Kapustin.

Saskia speelde in onder meer het Metropole Orkest, Het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, Sinfonia Rotterdam, het Nationaal Jeugdorkest (ook als aanvoerder tweede violen en co-aanvoerder), het JONDE (nationaal jeugdorkest van Spanje) en het Ataneres Ensemble.
Met het Nationaal Jeugdorkest werkte ze samen met onder andere het Residentie Orkest, de Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera.

Als orkestmusicus werkte Saskia samen met musici als Janine Jansen, Krzyzstof Penderecki, Sayaka Shoji, Hannes Minnaar, Xian Zhang, Antony Hermus, Jan Willem de Vriend en Philippe Herreweghe. Ze werkte mee aan nationale en internationale radio-, cd- en tv-opnames en speelde met verschillende orkesten in o.a. Spanje, Italië, Duitsland, Zweden en China.

Sinds 2017 heeft zij een vast kamermuziekensemble, het Florestan Ensemble: een internationaal pianokwintet waarmee ze regelmatig concerten geeft.

In haar werk als uitvoerend musicus beperkt Saskia zich niet tot het klassieke repertoire: ze speelde in het Metropole Orkest en als aanvoerder tweede violen in het Jong Metropole. In 2017 richtte ze een strijkkwartet op genaamd het Sonder Quartet, waarmee ze zich richt op andere muziekgenres zoals jazz, folk en tango, improvisatie en nieuwe composities.

Naast haar werk als uitvoerend musicus is Saskia ook actief als viooldocente. Ze gaf enkele jaren les op Muziekschool Kumulus te Maastricht, en onlangs richtte ze haar eigen lespraktijk op in het Centrum van Utrecht: Het Vioolhuis.

In 2018 behaalde Saskia een 10 voor haar artistic research aan het Utrechts Conservatorium. Sinds september 2018 volgt zij de master Applied Musicology aan Universiteit Utrecht.

www.SaskiaFrijns.nl

Deel dit bericht