ORCHESTRA TWENTE

Orchestra Twente is hét symfonieorkest van Twente en richt zich o.a. op filmmuziek en popmuziek en geeft concerten op projectbasis. Orchestra Twente is een professioneel symfonieorkest op initiatief van dirigent Monique Kokkeler, wiens hart bij de filmmuziek ligt, met in het bijzonder de muziek van John Williams. Zijn stukken zijn groots, overweldigend, toegankelijk met rijke harmonieën en stoutmoedige melodieën, dit tevens met een prachtige emotionele aantrekkingskracht.

ZATERDAG 9 MEI 2009, ORCHESTRA TWENTE AT THE MOVIES

In september 2008 heeft ze een oproep geplaatst voor amateurmusici om een symfonieorkest op te richten. Zaterdag 9 mei 2009 werd het eerste concert gegeven “Orchestra Twente at the movies” in de Waterstaatskerk te Hengelo. De zaal was uitverkocht en laaiend enthousiast.

Speciaal voor dit concert hebben wij het muziekstuk Lily was Here uit de Nederlandse film De Kassière laten arrangeren voor Orchestra Twente met Saxofoon. Aangezien het muziekstuk en de saxophoniste Candy Dulfer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn hebben wij haar ook uitgenodigd. Helaas was zij in Japan op dat moment met haar Band.

.

ZATERDAG 2 APRIL 2011, JOHN WILLIAMS IN CONCERT

Monique heeft de stap genomen en heeft 63 professionele musici bereid gevonden om de stukken van John Williams ten gehore te brengen, dit tezamen met een groot gemengd koor in het Muziekcentrum Enschede op zaterdag 2 april 2011. Het concert werd goed bezocht en was zeer geslaagd. We hebben veel positieve reacties ontvangen op dit spectaculaire concert.

.

.

ZONDAG 10 JULI 2016, PATCH ADAMS

Symfonieorkest Orchestra Twente & Choir Twente gaven op 10 juli 2016 het concert Patch Adams in het Muziekcentrum Enschede. Het project “Patch Adams” is op initiatief van dirigent Monique Kokkeler. Het concert is vernoemd naar de waargebeurde film Patch Adams. In de film worden wensen van zieke mensen vervuld. Wij willen een steentje bijdragen aan de wens van de familie Desmet uit Overdinkel.

Recent heeft de familie gehoord dat ook hun derde kind de juveniele vorm van Huntington heeft. De ziekte Huntington is ALS, Parkinson en Alzheimer in een. Er bestaat nog geen geneesmiddel om de ziekte te behandelen. Dinsdag 21 juni 2016 is Giuliano Desmet overleden. De ziekte van Huntington is een slopende hersenziekte, die maar weinig voorkomt. Zeker bij kinderen. In februari dit jaar vertelde Claudia Desmet aan RTV Oost dat haar gezin drie keer is getroffen. Ook zoon Damiano en dochter Serena hebben de vreselijke ziekte. Familie Desmet is in actie gekomen om geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn, samen met het Campagneteam Huntington. De wens van familie Desmet is om geld in te zamelen voor de Stichting Huntington. Aan het einde van het concert is er een collecte. De opbrengst van de collecte gaat naar het Campagneteam Huntington.

Op het programma stond o.a. filmmuziek en popmuziek waaronder : Star Wars, Back to the future, Gabriella’s Song, Amazing Grace, Nothing else matters, Eye of the Tiger en Pride, in the name of love. Het was een bijzonder concert, een concert dat nog lang zal naklinken. Ook de impact van de gesproken woorden van Eric Reits, onderzoeker Huntington, AMC en Melanie Kroezen, voorzitter Campagneteam Huntington, zullen zeker doorklinken. Eric Reits kwam in 2004 voor het eerst met de ziekte in aanraking toen hij voor een congres in de VS was en geconfronteerd werd met Huntingtonpatienten. Het maakte zoveel indruk op hem dat hij besloot zich volledig op deze ziekte te richten. We hopen dan ook dat het streefbedrag van 4 miljoen spoedig wordt bereikt en dat er een medicijn komt voor de ziekte van Huntington.

MERRY CHRISTMAS

.

Het concert “Merry Christmas” staat in het teken van kerst, vernoemd naar de film “Merry Christmas”. Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. Wanneer de Kerst aanbreekt, gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. Die nacht worden de levens gevolgd van vier personen: een anglicaanse priester, een Franse luitenant, een tenor en zijn zingende geliefde, een sopraan. In die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren. De Franse componist Philippe Rombi heeft schitterende muziek gecomponeerd  voor deze film, waaronder het wonderschone en indrukwekkende Ave Maria.

.

AVE MARIA 

I’M DREAMING OF HOME 

MERRY CHRISTMAS 

Zondag 8 december 2013 gaven Orchestra Twente & Choir Twente met harpiste en solisten hun eerste concert “Merry Christmas”. We hadden topsolisten, waaronder : Sopraan Tineke Roseboom en Bariton Jan Willem Baljet. Zondag 7 december 2014 gaven we ons tweede concert “Merry Chirstmas”. Op indrukwekkende wijze vertolkte Harpiste Sterre Koopman “Dances pour harpe et orchestre” van Claude Debussy. De grote opkomst heeft ons aangenaam verrast!! Het was een sfeervol en mooi concert met vele hoogtepunten.

Voorafgaand aan het concert heeft Orchestra Twente op zaterdag 22 november 2014 de film “Merry Christmas” vertoond in “De Grolsch Veste” te Enschede. Er was veel belangstelling en het was een geslaagde en sfeervolle avond.

Jaarlijks geeft Orchestra Twente samen met Choir Twente & Choir Twente Junior het concert “Merry Christmas” in de Jacobuskerk te Enschede, wat al een begrip wordt in Enschede en omstreken. Zaterdag 16 december 2017 gaven Orchestra Twente & Choir Twente en solisten hun 5 jarig jubileumconcert dat zeer goed is ontvangen door het publiek. We hebben vele positieve enthousiaste reacties mogen ontvangen.

HOME BY CHRISTMAS

NIEMANDSLAND

STILLE NACHT, HEILIGE NACHT

I’M DREAMING OF HOME

VOETBAL

VERBROEDERING

.

MATINEECONCERTEN ORCHESTRA TWENTE

.

Orchestra Twente geeft elk jaargetijde een matineeconcert op de zondagmiddag waar u volop kunt genieten van muzikaal talent uit Twente. We willen jong talent een podium geven. Al vele musici waren te gast op de matineeconcerten van Orchestra Twente.

2014 – 2015 Parklocatie de Jaargetijden te Enschede
2015 – 2016 Parklocatie de Jaargetijden te Enschede
2016 – 2017 Concordia, Oude Markt te Enschede

JONG TALENT TWENTE

JONG TALENT TWENTE – CONCERTEN 2019

Zondag 24 november 2019 en zondag 29 december 2019 geeft Orchestra Twente een Matineeconcert met jong talent uit Twente. Het concert begint om 15.00 uur in het Vestzaktheater te Enschede. Het wordt een muzikale middag met een gevarieerd programma, met diverse stylen. Er is gratis entree. Kaarten kunt u reserveren via : www.Vestzaktheater.nl Er zijn slechts 65 plaatsen dus reserveer uw tickets op tijd! (hier zijn geen kosten aan verbonden) 

ZONDAG 24 NOVEMBER 2019
Aanvang : 15.00 uur
Entree : gratis
Locatie : Vestzaktheater te Enschede
Musici : Janis Cline : Zang

ZONDAG 29 DECEMBER 2019
Aanvang : 15.00 uur
Entree : gratis
Locatie : Vestzaktheater te Enschede
Musici : Julia Bel & Maud Nieuwenhuis : Zang & Gitaar

JONG TALENT TWENTE – CONCERTEN 2020

Noteer alvast de volgende data! In 2020 geeft Orchestra Twente 2 Matineeconcerten in Concordia aan de Oude Markt te Enschede met jong talent uit Twente.  Het wordt een muzikale middag met een gevarieerd programma, met diverse stylen. Er is gratis entree. Kaarten kunt u reserveren via : www.Concordia.nl (hier zijn geen kosten aan verbonden) 

ZONDAG 2 FEBRUARI 2020
Aanvang : 15.00 uur
Entree : gratis
Locatie : Concordia, Oude Markt te Enschede
Kaarten reserveren : www.Concordia.nl
Musici : Duo Scando, Monique Kokkeler : Zang

ZONDAG 6 APRIL 2020
Aanvang : 15.00 uur
Entree : gratis
Locatie : Vestzaktheater Enschede
Kaarten reserveren : www.Vestzaktheater.nl
Musici : Emma Timmermans & Meagan Beld : Zang

OVERZICHT CONCERTEN ORCHESTRA TWENTE

Orchestra Twente at the Movies –  9 mei 2009
John Williams in Concert – 2 april 2011
Patch Adams – 10 juli 2016

Merry Christmas – 8 december 2013
Merry Christmas – 7 december 2014
Merry Christmas – 13 december 2015
Merry Christmas – 11 december 2016
Merry Christmas – 16 december 2017
Merry Christmas – 9 december 2018
Merry Christmas – 8 & 15 december 2019

Matineeconcerten – 2014-2015
Matineeconcerten – 2015-2016
Matineeconcerten – 2016-2017

Jong Talent Twente – 2019 – 2020