MONIQUE KOKKELER

Orchestra Twente is opgericht in 2008 door Monique Kokkeler. Ze is de drijvende kracht achter Orchestra Twente & Choir Twente. Ze regelt de concerten van A tot Z, boeken van musici, programmering, PR, sponsoring, arrangementen maken… Monique is een dirigent in hart en nieren. Ze wist al jong dat ze dirigent wilde worden en dit is wat ze nu doet met veel passie. Ook voor het komend seizoen heeft ze weer veel plannen. Graag tot ziens op één van onze concerten of andere activiteiten.

Monique Kokkeler ( Losser, 1978 )  begon op 10 – jarige leeftijd met accordeon spelen. Ze werd op 14 – jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Conservatorium te Enschede. Hier is ze overgestapt naar C – griff Accordeon. In 1998 is ze begonnen met de vakopleiding Docerend Musicus Accordeon, die ze heeft voltooid aan de Hogeschool van de Kunsten te Arnhem in 2001. Tijdens haar studie Accordeon, te Enschede, heeft ze het vak ensembleleiding gevolgd. Door haar blijvende interesse in dirigeren heeft ze dit aan het conservatorium te Arnhem voortgezet bij Lex Veelo. Daarna heeft ze privélessen orkestdirectie gevolgd bij Ger Vos, Kerry Woodward en Marcus la Fleur. Tevens heeft ze deelgenomen aan de Masterclass Koordirectie van Alistair Lilly, dirigent van het koor van de Nationale Reisopera.

September 2008 heeft ze symfonieorkest Orchestra Twente opgericht dat inmiddels is uitgegroeid tot een professioneel symfonieorkest dat zich o.a. richt op filmmuziek. Zaterdag 9 mei 2009 vond het eerste concert plaats in de Waterstaatskerk te Hengelo, “Orchestra Twente at the Movies”. Zaterdag 2 april 2011 heeft Orchestra Twente samen met een 100 koppig koor de meesterwerken van John Williams uitgevoerd in het Muziekcentrum Enschede.

Zondag 10 juli 2016 gaven Orchestra Twente & Choir Twente het concert “Patch Adams”.  In de film “Patch Adams” worden wensen van zieke mensen vervuld. Het concert stond in het teken van Stichting Huntington.

Het concert “Merry Chirstmas” staat in het teken van kerst, vernoemd naar de film “Merry Christmas”. Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. Choir Twente is een ambitieus en enthousiast projectkoor uit Enschede. Samen met de professionele strijkers van Orchestra Twente en solisten gaven zij op 8 december 2013 hun eerste concert “Merry Christmas” in de Jacobuskerk te Enschede. Jaarlijks geeft Orchestra Twente samen met Choir Twente & Choir Twente Junior het concert “Merry Christmas” in de Jacobuskerk te Enschede, wat al een begrip wordt in Enschede en omstreken.

Elk jaargetijde geeft Orchestra Twente een matineeconcert. Dit is een initiatief van Monique om zo jong talent uit Twente een podium te geven. Al vele musici hebben op het podium hun muzikale kwaliteiten laten horen, wat door het publiek zeer goed is ontvangen. Een inspirerende middag in een toplocatie in Enschede, volop genieten.

Deel dit bericht