.

GROTE NAMEN OP HET CONCERT “MERRY CHRISTMAS”

Ook al komt de zomer steeds dichterbij en de temperaturen stijgen, Monique Kokkeler dirigent van Orchestra Twente & Choir Twente is al druk bezig met de voorbereidingen voor het concert  “Merry Christmas” in de maand december dit jaar. Het is de 7de editie van Merry Chritsmas in de Jacobuskerk te Enschede. En voor het eerst dit jaar zal Merry Christmas ook worden gegeven in de Grote Kerk te Apeldoorn.

Orchestra Twente is hét symfonieorkest van Twente en richt zich o.a. op filmmuziek, licht klassieke muziek en popmuziek en geeft concerten op projectbasis. Orchestra Twente is een professioneel symfonieorkest op initiatief van dirigent Monique Kokkeler, wiens hart bij de filmmuziek ligt, met in het bijzonder de muziek van John Williams.

Het concert “Merry Christmas” staat in het teken van kerst, vernoemd naar de film “Merry Christmas”. Merry Christmas is een film uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. In die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren. De Franse componist Philippe Rombi heeft schitterende muziek gecomponeerd  voor deze film, waaronder het wonderschone en indrukwekkende Ave Maria.

Dit jaar hebben we topsolisten die aan ons concert gaan meewerken, waaronder  de jonge zeer getalenteerde sopraan Irene Hoogveld. Eric Reddet, lyrisch tenor uit Frankrijk, maar inmiddels woonachtig en werkzaam in Nederland. Eric Reddet zal o.a. Nessun Dorma ten gehore brengen en Cantique de Noel. Gedurende de laatste 3 jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven als solist met het Johann Strauss Orkest, met tournees door Europa, Zuid Amerika, de Verenigde Staten en Australië. Hij maakte deel uit van The Platin Tenors.

Bariton Peter Arink is sinds 2007 verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera. Ook bij De Nederlandse Opera is hij veelvuldig solistisch te horen. Naast opera is Peter Arink ook als oratoriumsolist regelmatig in binnen en buitenland werkzaam.

Jacobuskerk Enschede – Zondag 8 december 2019

Grote Kerk Apeldoorn – Zondag 15 december 2019

Klarinettiste Liane Kuiper zal soleren in het Adagio uit het Klarinetconcert van Mozart, dat meerdere keren als filmmuziek werd gebruikt, zo ook in de soundtrack van Out of Africa.

Naast deze uitmuntende topsolisten hebben we ook topmusici in huis. Maak alvast kennis met onze musici en bezoek de website www.OrchestraTwente.nl/Musici

Tevens zal Koorschool Lambertus uit Hengelo (Ov.) hun medewerking verlenen op het concert zondag 8 december in de Jacobuskerk te Enschede. Zondag 15 december is Gospelkidz uit Amersfoort te gast als kinderkoor. Het wordt een afwisselend concert met dynamiek.

ERIC REDDET

TENOR

Eric Reddet is een lyrisch tenor uit Frankrijk, maar inmiddels woonachtig en werkzaam in Nederland. Gedurende de laatste 3 jaar heeft Eric meer dan 300 concerten gegeven als solist met het Johann Strauss Orkest, met tournees door Europa, Zuid Amerika, de Verenigde Staten en Australië.

Op het gebied van oratoriumkunst is Eric ook heel actief, met concerten door Nederland, Belgie en Duitsland. Hoogtepunten in zijn repertoire zijn o.a. Bach’s Johannes- en Matthäus passies, Händel’s Esther, Haydn’s Stabat Mater, Rossini’s Petite Messe Sollenelle en Stabat Mater, Puccini’s Missa di Gloria, Verdi’s Requiem, Cesar Franck’s Die Sieben Worte Jesu am Kreuz, Beethoven’s symfonie no.9 en Janacek’s Glagolitische mis.

>> Meer informatie : lees hier verder

PETER ARINK

BARITON

De bariton Peter Arink begon zijn studie aan het conservatorium te Enschede en vervolgde deze bij Udo Reinemann aan het conservatorium te Utrecht. Daar behaalde hij in 1995 het diploma Uitvoerend-Musicus. Aansluitend werd hij lid van het studio-ensemble van het  Internationaal Opera Centrum Nederland.

In 1993 maakte hij zijn debuut als Papageno in Die Zauberflöte tijdens het Festival d’Auvers in Frankrijk. Daarna volgden vele engagementen. Bij de Nationale Reisopera zong hij rollen in o.a. Le Grande Macabre, Don Carlo, Salome en Il barbiere di Siviglia. Bij Opera du Rhin zong hij in Salome (Strasbourg, Mulhouse, Lissabon) en bij Opera Hall zong hij in La Bohème en Carmen (Brussel, Lissabon, München, en Keulen). In het seizoen ‘98/’99 zong Peter Arink de rol van Bartley in de Nederlandse première van de opera Riders to the Sea van R. Vaughan-Williams met het Residentie Orkest. Bij de Nationale Reisopera zong hij der Graf in de opera Reigen van Ph. Boesmans eveneens een Nederlandse première. In 2000/2001 vertolkte hij de rol van Collatinus in the rape of Lucretia in een productie van het International Opera Center of the Netherlands o.l.v. Richard Bradshaw.

>> Meer informatie : lees hier verder

IRENE HOOGVELD

SOPRAAN

Dutch soprano Irene Hoogveld (1992) studied piano before discovering her classical voice. In 2017 she received her Bachelor’s degree Cum Laude at ArtEZ University of the Arts, Zwolle where she studied with soprano Claudia Patacca. She is currently studying at the Guildhall School of Music & Drama in London as an Guildhall Artist Master in Performance with acclaimed mezzo soprano Sarah Pring.

Irene has performed in a wide range of concerts and song recitals. Irene made her Barbican Hall debut in 2018 with a selection of Russian songs, and performed twice in Wigmore Hall in 2019. Further concert repertoire includes Gloria – Poulenc, Elias, Hear my prayer and Psalm 42 – Mendelssohn-Bartholdy, Messiah – Händel, Mass in D and Te Deum – Dvořák, Gloria, Magnificat and Nulla in mundo pax sincera – Vivaldi, Requiem – Fauré, Matthäuspassion, Johannespassion, Osteroratorium and several cantatas – J.S. Bach and Requiem – Gounod.

>> meer informatie : lees hier verder 

KOORSCHOOL LAMBERTUS

ZONDAG 8 DECEMBER 2019 – JACOBUSKERK ENSCHEDE

De koorschool Lambertus is een zangopleiding voor kinderen van 4 tot ongeveer 15 jaar. De koorschool kent 3 groepen; groep C voor kinderen vanaf 5 jaar, groep B voor kinderen vanaf 8 jaar en groep A vanaf 12 jaar. Er wordt op professioneel niveau gewerkt aan de muzikale vorming van de kinderen en laat hen kennismaken met de grote schat aan koormuziek.

Bij de Koorschool Lambertus staat de muzikale vorming van kinderen centraal. De muzikale leiding is in handen van Louis ten Vregelaar. Hij is professioneel koordirigent sinds 2002 toen hij zijn studie koordirectie afsloot aan het Conservatorium te Enschede.

>> Meer informatie : lees hier verder

GOSPELKIDZ AMERSFOORT

ZONDAG 15 DECEMBER 2019 – GROTE KERK APELDOORN

Het kinderkoor Gospelkidz is opgericht in 2011 door de dirigente Esther Ocheng (conservatorium DM) in samenwerking met ouders van de leden. Het koor bestaat uit een opleidingsgroep en een gevorderden groep. De kinderen leren spelenderwijs divers repertoire aan, van gospel tot klassiek en daarnaast ook volksmuziek uit diverse landen.

Er is veel aandacht voor de muzikale ontwikkeling van de kinderen: zo wordt er gesolmiseerd en getraind op ritmische en vocale vaardigheden. De kinderen leren vanaf het begin meerstemmig zingen en worden bewust gemaakt van hun ademgebruik.

>> Meer informatie : lees hier verder

Reserveer hier uw tickets

Deel dit bericht