LYDIA MORCILLO SÀNCHEZ – VAN DEN BOSCH

VIOOL

Lydia van den Bosch begon op 10 jarige leeftijd met vioolspelen. Ze volgde lessen bij Guiselle Alvarado in Midden-Amerika en later bij Hans Penders aan de muziekschool te Katwijk aan Zee.

Ze is actief geweest als musicus in het jeugdorkest Viotta te Den Haag en heeft met veel plezier in het jeugdkoor The Leiden Choristers te Katwijk gezongen. Voordat ze aan haar opleiding aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle begon volgde zij pianolessen bij haar moeder, die eind jaren ’80 zelf haar pianostudie aan het conservatorium in Zwolle voltooide.

Sinds december 2010 volgde ze vioollessen aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij viooldocent Adriaan Stoet waar ze in 2012 begon met de bachelor opleiding. In 2017 voltooide ze haar studie aan het Artez conservatorium en begon ze met de Premaster aan het Prins Claus conservatorium in Groningen bij viooldocente Veselina Manikova. In 2018 begon ze met de Master opleiding klassiek viool aan het Fontys conservatorium te Tilburg bij viooldocente Jolente de Maeyer. Tijdens haar opleiding genoot ze lessen van onder andere Sarah Kapustin, Chris Duindam en kamermuzieklessen van Jenny Spanoghe.

Daarnaast volgde ze masterclasses bij Moshe Hammer, Piotr Tarcholik, Benzion Shamir en Cecile Huijnen. Lydia heeft in diverse orkesten meegespeeld waaronder het Noord Nederlands Orkest, Filharmonie Noord en het Ars Musica Orkest. Vanaf 2019 is zij ook aangenomen bij philharmonie zuidnederland om als academist deel te nemen aan diverse orkestprojecten. Haar vaardigheden en talenten liggen niet alleen bij de viool, maar ook op de altviool. Tijdens haar bachelor studie volgde ze twee jaar lang, als onderdeel van haar minor, wekelijks altvioollessen aan het conservatorium bij altviooldocente Julia Dinnerstein.

Een grote interesse van haar ligt in het samenspelen. Ze heeft gespeeld in verschillende pianotrio’s, strijkkwartetten en een ensemble waar vrij werd geïmproviseerd. Momenteel vormt ze een duo samen met haar man Héctor Morcillo Sánchez.

Sinds januari 2017 tot juli 2018 was ze actief als viooldocente bij Grandesco Classics te Zwolle en vanaf eind oktober tot heden bij Muziekcentrum Zwartewaterland te Hasselt. Tevens heeft ze in 2019 deelgenomen aan de cursus vioolpedagogie “Establishing a Healthy Foundation” te Madrid van Mimi Zweig.

Deel dit bericht