Koorschool Lambertus

De koorschool Lambertus is een zangopleiding voor kinderen van 4 tot ongeveer 15 jaar. De koorschool kent 3 groepen; groep C voor kinderen vanaf 5 jaar, groep B voor kinderen vanaf 8 jaar en groep A vanaf 12 jaar. Er wordt op professioneel niveau gewerkt aan de muzikale vorming van de kinderen en laat hen kennismaken met de grote schat aan koormuziek. Bij de Koorschool Lambertus staat de muzikale vorming van kinderen centraal.

Het gaat enerzijds om de muzikale ontwikkeling en anderzijds om het goed leren zingen, waarbij de ontwikkeling van de kinderstem voorop staat. Wekelijkse lessen vormen de kernactiviteit van de koorschool. De kinderen maken kennis met met de grote schat aan muziek, van oud tot nieuw en in verschillende talen. Dit zal hun zelfvertrouwen vergroten en ze zullen er hun leven lang plezier en profijt van hebben.

Goed zingen gaat niet vanzelf. Daarom krijgen de kinderen elke week een uur les. Daarin wordt natuurlijk veel gezongen; de kinderen leren liedjes uit het gangbare kinderkoorrepertoire, maar ze maken ook kennis met koormuziek uit het verleden. Het accent ligt daarbij op goed stemgebruik. Verder is er vaste aandacht voor solfège (training van het innerlijk gehoor), het leren van het notenschrift en ontwikkeling van het ritmisch gevoel. De lessen vinden plaats in het parochiehuis van de Lambertusbasiliek in Hengelo en zijn op : Woensdag : 16.00-16.40 – Groep C / Vrijdag : 16.30-17.25 – Groep B / Vrijdag: 16.30-17.40- Groep A.

www.KoorschoolLambertus.nl

Louis ten Vregelaar

Dirigent

De muzikale leiding is in handen van Louis ten Vregelaar. Hij is professioneel koordirigent sinds 2002 toen hij zijn studie koordirectie afsloot aan het Conservatorium te Enschede.

Hij dirigeert al sinds 1995 koren met zangers in alle leeftijden. Als dirigent is hij verbonden aan de Lambertusbasiliek te Hengelo en de Stephanuskerk te Borne. Tevens was hij dirigent van Vocaal Ensemble ‘de Twente Zangers’ te Rijssen waarmee hij in 2002 en 2014 Nederlands kampioen werd op een concours van het KNZV. Hij volgde diverse cusussen en masterclasses op het gebied van professionele kinderkoorzang. Als organist is hij sinds 1990 verbonden aan de Lambertusbasiliek en geeft regelmatig concerten als solist en als begeleider van koren en ensembles.

www.KoorschoolLambertus.nl