HÉCTOR MORCILLO SÀNCHEZ

CONCERTMEESTER

Madrid, 1989. Op 5-jarige leeftijd, in 1999, begon Héctor met viool spelen aan het “Conservatorio de música Adolfo Salazar” te Madrid. Zijn eerste leraren waren Farid Fasla en Dionisio Rodriguez. Later kreeg hij les van Anna Baget die hem voorbereide op een studie viool. In 2006 won hij de eerste prijs van de kamermuziek competitie en solo vioolspel van zijn conservatorium. In 2012 behaalde hij zijn bachelor diploma, klassiek viool, aan het “Conservatorio Superior de Música de Aragón” (CSMA), bij Juan Luis Gallego.

In 2012 zette hij zijn vioolstudie voort bij Sergey Fatkulin en bleef zich op deze manier ontwikkelen. Hij volgde masterclasses bij Mimi Zweig in de String Academy “Jacobs School of music” aan de Indiana University Bloomington (USA), Nicolás Chumachenco in Zaragoza, Yossi Zivoni, Benzion Shamir, Mari Tampere-Bezrodny, Rolando Prusak en Cecile Huijnen. Hij breidde zijn kamermuziekkennis uit met het “Cuarteto Quiroga”, Jean Philippe Vasseur, Kenedy Moretti, Aníbal Bañados en Nacho de Paz.

In 2018 studeerde hij af aan “ArtEZ hogeschool voor de kunsten” en behaalde hij zijn masterdiploma bij Sarah Kapustin. Hij heeft tijdens zijn opleiding methodieklessen genoten bij Sergio Castro en heeft een methodiek cursus van Mimi Zweig bij “CEPIC” in Madrid gedaan. Sinds 2012 geeft hij particuliere vioollessen en vanaf november 2017 is hij werkzaam als viooldocent bij muziekschool Pianoforte in Hardenberg, Ommen en Dalfsen. Naast de individuele lessen die hij daar geeft, geeft hij ook groepslessen aan kinderen en volwassenen en geeft hij workshops op basisscholen. Verder is hij vanaf 2019 werkzaam als viooldocent bij Kunstencentrum Atrium te Sneek.

Van 2012 tot 2015 heeft hij gewerkt in de “Orquesta Filarmonía de Madrid” en “Orquesta Clásica Santa Cecilia” die beide regelmatig bekende concertmeesters en dirigenten uitnodigen zoals Kynan Johns, Janos Kovacs Jean, Jacques Kantorow en anderen. Daarnaast heeft hij projecten meegedaan met “Filharmonie Noord”, “Camerata Rotterdam”, “Orchestra Twente” en “Ara Malikian y la orquesta en el tejado”.

Hij heeft op verschillende plaatsen opgetreden zoals het “Auditorio Nacional de Música de España”, “Teatro Real de Madrid”, “Het Concertgebouw”, “Deventer Schouwburg”, “Arke Zaal Enschede”, “Sala Mozart de Zaragoza”, “Auer Hall” in Bloomington, “Auditorio Eduardo del Pueyo CSMA”, “Sala de la ONCE de Madrid”.

Hij verkreeg diplomas afkomstig uit de vioolcursussen in “Curso Internacional de Música Llanes” in 2006, ´07, ´08, ´10, ´11, “Curs internacional de Música de Cervera – Bellpuig” in 2005, ´07, ´10, “Meisterkurs für violin in der Musik- und Kunstschule Achern-Oberkirch”, “Indiana University String Academy”, “Curso Internacional de Música Oviedo”, “Academia CEDAM”.

Deel dit bericht