Het kinderkoor Gospelkidz is opgericht in 2011 door de dirigente Esther Ocheng (conservatorium DM) in samenwerking met ouders van de leden. Het koor bestaat uit een opleidingsgroep en een gevorderden groep. De kinderen leren spelenderwijs divers repertoire aan, van gospel tot klassiek en daarnaast ook volksmuziek uit diverse landen.

Er is veel aandacht voor de muzikale ontwikkeling van de kinderen: zo wordt er gesolmiseerd en getraind op ritmische en vocale vaardigheden. De kinderen leren vanaf het begin meerstemmig zingen en worden bewust gemaakt van hun ademgebruik. ‘Het is voor mij belangrijk dat de kinderen met plezier hun stem gebruiken en zich bewust zijn van wat ze nu eigenlijk zingen. Door de liederen als verhaal te zingen komt de boodschap veel krachtiger over en vallen alle belangrijke vaardigheden samen’, aldus de dirigente. Iedere vrijdag oefenen de vier koren in Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101 in Amersfoort.

https://gospelkidz.wordpress.com/

Esther Ocheng studeerde onder andere muziektherapie en deed de opleiding tot docent muziek aan het Koninklijk Concervatorium Den Haag. Sinds 2005 is zij werkzaam als docent muziek in het middelbaar onderwijs.

Daarnaast geeft zij workshops en trainingen aan scholen, koren, bedrijven en particulieren op het gebied van muziekonderwijs, percussie en zang.