CHOIR TWENTE 2019-04-15T13:23:40+02:00

CHOIR TWENTE

Choir Twente is een gemengd koor waarvan de leden uit heel Twente komen. Wekelijks wordt er gerepeteerd in Enschede op de woensdagavond o.l.v. dirgent Monique Kokkeler. Choir Twente heeft o.a. haar medewerking verleend aan John Williams in concert in 2011, Patch Adams in 2016 en de Merry Christmas concerten vanaf 2013. Tevens hebben ze opgetreden op de Matineeconcerten in de Jaargetijden te Enschede.

MERRY CHRISTMAS ON TOUR
ZANGERS & ZANGERESSEN GEZOCHT! 

Volgend jaar december 2019 gaan we een Tournee maken met het concert “Merry Christmas” en daarvoor zijn we opzoek naar zangers en zangeressen. 9 Januari 2019 is gemengd koor Choir Twente gestart met de wekelijkse repetities voor de tour door Nederland in 3 steden : Amsterdam, Utrecht en Enschede. We zullen samenwerken met bekende solisten en een kinderkoor. Wil jij een nieuwe uitdaging in 2019, meld je dan aan en zing mee met Choir Twente.

Meld je hier aan voor Choir Twente

REPERTOIRE : JANUARI 2019 – JULI 2019

1. Medley “Something inside” – Arr. Monique Kokkeler
2. Africa – Toto
3. Gabriella’s song – Stefan Nilsson
4. You’ll never walk alone – Richard Rodgers
5. Bridge over troubled water – Simon & Garfunkel
6. Cantique de Jean Racine – Gabriel Fauré

REPERTOIRE : AUGUSTUS 2019 – DECEMBER 2019

1. I’m dreaming of home – Philippe Rombi
2. Adeste Fideles – Traditional
3. The First Noel – Traditional
4. Cantique de Jean Racine – Gabriel Fauré
5. You’ll never walk alone – Richard Rodgers
6. Bridge over troubled water – Simon & Garfunkel

REPETITIE

Choir Twente repeteert wekelijks op de woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Paus Joannesschool, Floraparkstraat 155 te Enschede. Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen zijn er geen repetities.

PROEFREPETITIE
Aspirant-leden kunnen twee maal op proef een repetitie bijwonen, hier zijn geen kosten aan verbonden. Je kan het gehele jaar door een proefrepetitie bijwonen. Graag even een berichtje als je langs komt. Na de 2 proefrepetities zal de dirigent een stemtest afnemen en wordt je ingedeeld bij de juiste stemgroep en krijg je een vaste plek in het koor.

CONCERTEN 2019

JUNI
Woensdag 5 juni : Optreden Big Wak Night te Enschede

DECEMBER
Zondag 8 december : Concert Merry Christmas
Zondag 15 december : Concert Merry Christmas

DIRIGENT MONIQUE KOKKELER

Samen bouwen aan een mooie koorklank, fraseren, blenden, articulatie, klinken als één stem, het muziekstuk tot leven brengen. Dat is waar we elke woensdagavond aan werken. Monique begint elke repetitie met het inzingen en maakt daarbij gebruik van de Lax Vox methode. Lax Vox, oftewel “bubbelen” is simpelweg bellen blazen in een waterflesje. Lax Vox zorgt voor ontspanning van de stem en is een prima methode om de stem op te warmen / cooling down. Tevens kun je trainen om hoger en lager te kunnen zingen en het geeft een koor een betere samenklank.

Monique volgt momenteel de opleiding Universal Voice Institute te Amsterdam en heeft het 1ste jaar afgesloten ( 28 januari 2018 ) September 2018  is ze gestart met het 2de jaar. UVS maakt stemtechniek voor zingen en spreken begrijpelijk, inzichtelijk en overzichtelijk. Geen vage ideeën meer over wat je denkt te doen of voelen, maar heldere taal, concrete handvatten en gegarandeerd succes. Monique vindt het belangrijk dat je plezier hebt in het zingen en ook dat je leert je stem te ontwikkelen en te begrijpen om nog beter en makkelijker te kunnen zingen.