.

CHOIR TWENTE

Choir Twente is een gemengd koor waarvan de leden uit heel Twente komen. Wekelijks wordt er gerepeteerd in Enschede op de woensdagavond o.l.v. dirgent Monique Kokkeler. Choir Twente heeft o.a. haar medewerking verleend aan John Williams in concert in 2011, Patch Adams in 2016 en de Merry Christmas concerten vanaf 2013. Tevens hebben ze opgetreden op de Matineeconcerten in de Jaargetijden te Enschede.

REPETITIE

Choir Twente repeteert wekelijks op de woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Paus Joannesschool, Floraparkstraat 155 te Enschede. Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen zijn er geen repetities.

PROEFREPETITIE
Aspirant-leden kunnen twee maal op proef een repetitie bijwonen, hier zijn geen kosten aan verbonden. Je kan het gehele jaar door een proefrepetitie bijwonen. Graag even een berichtje als je langs komt. Na de 2 proefrepetities zal de dirigent een stemtest afnemen en wordt je ingedeeld bij de juiste stemgroep en krijg je een vaste plek in het koor. De contributie bedraagt 15,00 euro per maand. Kom een keertje langs en zing mee!

DIRIGENT MONIQUE KOKKELER

Samen bouwen aan een mooie koorklank, fraseren, blenden, articulatie, klinken als één stem, het muziekstuk tot leven brengen. Dat is waar we elke woensdagavond aan werken. Monique begint elke repetitie met het inzingen en maakt daarbij gebruik van de Lax Vox methode. Lax Vox, oftewel “bubbelen” is simpelweg bellen blazen in een waterflesje. Lax Vox zorgt voor ontspanning van de stem en is een prima methode om de stem op te warmen / cooling down. Tevens kun je trainen om hoger en lager te kunnen zingen en het geeft een koor een betere samenklank.

Monique geeft les volgens de methode van Universal Voice Institiute. UVI maakt stemtechniek voor zingen en spreken begrijpelijk, inzichtelijk en overzichtelijk. Geen vage ideeën meer over wat je denkt te doen of voelen, maar heldere taal, concrete handvatten en gegarandeerd succes. Monique vindt het belangrijk dat je plezier hebt in het zingen en ook dat je leert je stem te ontwikkelen en te begrijpen om nog beter en makkelijker te kunnen zingen.