.

CHOIR TWENTE

Choir Twente is een gemengd koor waarvan de leden uit heel Twente komen. Wekelijks wordt er gerepeteerd in Enschede op de woensdagavond o.l.v. dirgent Monique Kokkeler. Choir Twente heeft o.a. haar medewerking verleend aan John Williams in concert in 2011, Patch Adams in 2016 en de Merry Christmas concerten vanaf 2013. Tevens hebben ze opgetreden op de Matineeconcerten in de Jaargetijden te Enschede.

DIRIGENT MONIQUE KOKKELER

Samen bouwen aan een mooie koorklank, fraseren, blenden, articulatie, klinken als één stem, het muziekstuk tot leven brengen. Dat is waar we elke woensdagavond aan werken. Monique begint elke repetitie met het inzingen en maakt daarbij gebruik van de Lax Vox methode. Lax Vox, oftewel “bubbelen” is simpelweg bellen blazen in een waterflesje. Lax Vox zorgt voor ontspanning van de stem en is een prima methode om de stem op te warmen / cooling down.
Tevens kun je trainen om hoger en lager te kunnen zingen en het geeft een koor een betere samenklank. Monique vindt het belangrijk dat je plezier hebt in het zingen en ook dat je leert je stem te ontwikkelen en te begrijpen om nog beter en makkelijker te kunnen zingen.