BERT SLEUMER

HOORN

Bert Sleumer is in 1965 in Almelo geboren en heeft daar ook zijn eerste schreden op het muzikale vlak gezet. Daar volgde de kennismaking met de wereld van de HaFaBra orkesten en werd er gekozen voor de Waldhoorn.

Bij de Muziekschool Almelo ontving hij zijn eerste lessen van de heer Oostmeijer, hoornist bij het Overijssels Filharmonisch Orkest. Na het behalen van het C-diploma werd de beslissing genomen om van de hobby het beroep te maken en vervolgde Bert zijn opleiding aan de Saxion Hogeschool alwaar hij in 1990 slaagde voor zijn diploma Docerend Musicus. Tijdens die opleiding ontving Bert lessen van zijn hoofdvakdocent Miroslav Ricanek, Masterclasses van hoornist Hermann Baumann , BRD (welke een jaarlijks weerkerend hoogtepunt waren), lessen en een interpretatiecursus van de heer Fr. Solc ( Tsj). De heer Hermann Baumann was ook als gecommitteerde aanwezig bij zijn examen. In 1991 volgde het diploma Uitvoerend Musicus.

Bert heeft als docent inmiddels ervaring in binnen- en buitenland en is verbonden aan verschillende muziekscholen en verenigingen waarbij het gaat om zowel hoorn alsook andere koperinstrumenten. Als Zzp-er kan Bert bogen op een ruime ervaring bij zowel symfonische als ook opera en koorbegeleiding in verschillende orkesten. Als dirigent/ muzikaal leider begon zijn loopbaan bij de Drentse Jachthoorn Blazers waarmee in 1996 het Nederlands kampioenschap werd behaald. Tegenwoordig dirigeert Bert 3 harmonieorkesten en 1 fanfare. Zelf speelt Bert al sinds jaar en dag bij Harmonie St. Jan in Wierden.

www.BertSleumer.nl

Deel dit bericht