BART FOLKERS

ALTVIOLIST EN MUSICOLOOG

Bart Folkers groeide op in Almelo, waar hij vanaf zesjarige leeftijd al bezig was met muziek en op tienjarige leeftijd begon met viool lessen aan Muziekschool Twente. Op 19-jarige leeftijd begon Bart met altviool en een jaar later begon hij met zijn studie muziekwetenschap aan Universiteit Utrecht. Eveneens een jaar later startte hij aan HKU Utrechts Conservatorium, waar hij zijn studie altviool aanving bij Mikhail Zemtsov. Bart Folkers werkte samen met musici als Janine Jansen, Jules Buckley, Jac van Steen, David Grimal en Pieter Wispelwey. Ook volgde hij masterclasses bij Mikhail Kugel, Julia Dinerstein, Alexander Zemtsov en Gregor Sigl.

Naast een klassieke scholing speelt Bart Folkers ook regelmatig in de Metropole Orkest Academy. Daarnaast speelde hij in diverse live televisie optredens zoals De Wereld Draait Door en de Avond van de Filmmuziek met het Metropole Orkest. Bart is inmiddels ruim twee jaar lid van het Nationaal Jeugdorkest. Hij verleende medewerking aan meer dan zeven tours. Hij speelde onder leiding van Mark Wigglesworth, Gustavo Gimeno en Georg Fritzsch. Hij was aanvoerder in Mozart’s Cosí Fan Tutte onder leiding van Bas Wiegers en speelde in het Jong Metropole.

Bart Folkers vormt samen met violiste Saskia Frijns Duo Stellina, een vioolduo dat muziek op ongewone plaatsen ten gehore brengt.

Voordat Bart aan het conservatorium begon, heeft hij meegedaan aan het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Jurjen Hempel, Nederlands Studenten Kamerorkest o.l.v. Lucas Vis (aanvoerder) en Utrechtsch Studenten Concert o.l.v. Bas Pollard, waarbij hij een jaar in het bestuur heeft gezeten als Publiciteitschef.

www.BartFolkers.nl

Deel dit bericht