2018 2018-06-21T14:59:11+00:00

KRENTENWEGGECONCERT – ZATERDAG 6 JANUARI 2018

Verzorgingstehuis Het Meulenbelt te Almelo heeft ons uitgenodigd om de Krentenweggeconcerten te verzorgen met licht klassieke muziek voor de bewoners. Op het eerste Krentenweggeconcert op zaterdag 6 januari 2018 hebben Jitske van Buuren en Laura Hoffman opgetreden. Op het programma stonden o.a. werken van : Ballade pour Adeline – Richard Clayderman, Ave Maria – Johann Sebastiaan Bach , Habanera – Georges Bizet , Waltz – Johannes Brahms, Humoresque – Antonin Dvorak, La cinquantaine – Jean Gabriel-Marie, A thousand years – The Piano Guys .

Het was een inspirerende avond en de bewoners hebben erg genoten van het gevarieerde concert van deze muzikale dames onder genot van koffie/thee en natuurlijk krentenwegge.

Laura Hoffman (Beltrum, 1992)

In 1998 (toen ik 6 jaar oud was) ben ik begonnen bij de ZDM (Zang Dans en Muziek) waarbij ik ook blokfluit-les kreeg. Twee jaar later ben ik gestopt bij de ZDM en heb ik een jaar klarinet leren spelen. Dit was toch ook niet het instrument dat bij mij paste. Op 9-jarige leeftijd ben ik daarom begonnen met het volgen van pianolessen.

In 2012 heb ik deelgenomen aan de Twentse Pianomarathon aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Ook ben ik in dat zelfde achtergrondpianiste geweest tijdens kerst in hotel/restaurant Frerikshof in Winterswijk.

Tijdens mijn opleiding tot Pedagogisch Werker kwam ik er achter dat het mij veel voldoening geeft als ik mensen kan helpen, dat ik iets voor anderen kan betekenen. Ook besefte ik dat ik meer met muziek wilde doen. Door deze twee aspecten te combineren kwam ik uit bij muziektherapie. Deze studie volg ik nu aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Ik zit in het derde studiejaar.

Jitske van Buuren (Borne, 1996)

Rond negenjarige leeftijd ben ik begonnen met het volgen van cellolessen. Ik heb (met wat onderbrekingen) ongeveer 8 jaar les gehad. Van 2009 t/m 2011 speelde ik in het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Ook heb ik in verschillende kwartetten gespeeld. Met een cellokwartet heb ik o.a. meegedaan aan ‘You!XL the Battle’ in 2012. Het schooljaar 2012/2013 nam ik deel aan You!XL (een programma speciaal voor jong muzikaal talent in Overijssel).

Ik heb met veel plezier aan verschillende projecten en concoursen meegedaan, en heb hier veel van geleerd. O.a. dankzij het Prinses Christina Concours kreeg ik meer motivatie om door te gaan met muziek.

Omdat ik niet wist wat/ of ik iets met muziek wilde gaan studeren heb ik in het schooljaar 2014-2015 een studieoriëntatieproject gevolgd aan het Saxion te Deventer, en daarnaast veel gewerkt. In september 2015 ben ik begonnen met de opleiding muziektherapie aan het conservatorium (ArtEZ) te Enschede.