2017 2018-06-21T15:34:54+00:00

MATINEECONCERTEN ORCHESTRA TWENTE 2016 – 2017

Elk jaargetijde geeft Orchestra Twente een matineeconcert met jong talent uit Twente. Dit seizoen waren de concerten in Concordia aan de Oude Markt te Enschede. Een sfeervolle locatie voor een inspirerende middag. Dit seizoen waren te gast Nienke Langkamp uit Almelo ( Herfstconcert ) Nienke zingt, speelt hobo en acteert in musicals. Dit was haar eerste solo optreden.

Julia Bel en Emma Finkers ( Zomerconcert ) hebben het publiek ontroerd. Op de middag zelf hebben ze nog besloten om gezamenlijk het concert af te sluiten met : You Lost me van Christina Aguilera. Wat een muzikaal talent. Kamermuziek ensemble bestaande uit : Niels Ottink ( Gitaar ), Athena Norcia ( Viool ) en Monique Kokkeler ( Accordeon ) hebben stukken gespeeld uit De Nachtegaal van Václav Trojan en Sketches van Pierre Max Dubois en enkele solo stukken op Gitaar en Accordeon. Op het Lenteconcert was stadsdichter Enschede Margót Veldhuizen te gast. Op het concert werden de gedichten afgewisseld met zang door Monique Kokkeler.

HERFSTCONCERT

ZONDAG 6 NOVEMBER 2016
Concordia, Oude Markt te Enschede
Aanvang : 15.30 – 16.30 uur
Gratis entree

MUSICI
Niels Ottink : Gitaar
Athena Norcia : Viool
Monique Kokkeler : Accordeon

WINTERCONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 5 FEBRUARI 2017
Concordia, Oude Markt te Enschede
Aanvang : 15.30 – 16.30 uur
Gratis entree

MUSICI
Nienke Langkamp : Zang, Hobo

LENTECONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 2 APRIL 2017
Concordia, Oude Markt te Enschede
Aanvang : 15.30 – 16.30 uur

MUSICI
Margót Veldhuizen : Stadsdichter Enschede
Monique Kokkeler : Zangeres

ZOMERCONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 25 JUNI 2017
Concordia, Oude Markt te Enschede
Aanvang : 15.30 – 16.30 uur

MUSICI
Julia Bel : Zangeres
Emma Finkers : Harp

FILM MERRY CHRISTMAS – VRIJDAG 8 DECEMBER 2017

Kom alvast in de sfeer voor het jubileumconcert van Orchestra Twente & Choir Twente met de film Merry Christmas. Vrijdag 8 december om 19.00 uur vertoont Orchestra Twente de film “Merry Christmas” in Concordia, Oude Markt te Enschede.

Aanvang          : 19.00 uur
Kaarten            : € 5,00 p.p.
Locatie             : Concordia, Oude Markt te Enschede
Kaartverkoop : Tickets

VOORSTELLING “MERRY CHRISTMAS” – ZONDAG 10 DECEMBER 2017

Op zondag 10 december 2017 om 15.00 uur zal Flynnk School of Performing Arts in samenwerking met Orchestra Twente & Choir Twente een optreden verzorgen in het woonzorgcentrum de Hatterler te Enschede. De zangers en zangeressen van Flynnk (8 – 12 jaar) zullen het wooncentrum vullen met kerstgezang en een feestelijke sfeer. De kinderen hebben een goodiebag gekregen en gaan aan de slag om een mooie vrolijke kerstkaart te maken voor de bewoners. De kerstkaart wordt na het optreden aan de bewoners overhandigd om hen een fijne kerst te wensen. Na afloop is er koffie en thee met een lekkernij en gezelligheid.

Flynnk School of Performing Arts is een dans, zang , theater en musicalschool met lessen voor elk niveau en voor elke leeftijd. De school is opgericht door Lynn Tackaert en zit sinds september 2017 op het Go Planet Park in Enschede.

.

MERRY CHRISTMAS 5 JARIG JUBILEUMCONCERT
ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

Orchestra Twente & Choir Twente vieren dit jaar hun 5 jarig jubileum van het concert “Merry Christmas”. Het jubileumconcert van “Merry Christmas” wordt een feestelijk concert en de voorbereidingen zijn al in volle gang, aldus dirigent Monique Kokkeler, oprichtster en initiatiefneemster van Orchestra Twente & Choir Twente. Zoals elk jaar geeft Orchestra Twente samen met Choir Twente in de aanloop naar de feestdagen het concert “Merry Christmas” in de Jacobuskerk in Enschede wat al een begrip is in Enschede en omgeving.

MERRY CHRISTMAS
Het concert is vernoemd naar de film “Merry Christmas” uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. In de film kijkt men door de ogen van Duitse, Franse en Schotse soldaten. Het is in 2014 honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. De oorlog begon op 28 juli 1914 en duurde tot 11 november 1918. Vier lange jaren liep de frontlijn dwars door België (West Vlaanderen) en Noord-Frankrijk tot de Zwitserse grens. Over een lengte van zo’n 700 kilometer vochten soldaten een verschrikkelijke strijd in de loopgraven.

SPECIAL TOUCH
Elk concert heeft een special touch. Zo waren in 2013 sopraan Tineke Roseboom en bariton Jan Willem Baljet te gast. Jan Willem Baljet maakt deel uit van “Frommermann”, een Nederlands close harmony formatie die in 2005, aanvankelijk enkel bij gelegenheid van het Amsterdamse Grachtenfestival, werd opgericht. In 2014 was harpiste Sterre Koopman soliste bij Orchestra Twente. Ze vertolkte de Dansen van Claude Debussy. Bariton Peter Arink is al meerdere keren te gast geweest op ons concert en ook de doedelzak ontbrak niet op de edities 2015 en 2016. Sopraan Marjan Vleeming heeft in 2016 gezongen als soliste op ons concert en ze zal wederom op ons concert u in vervoering brengen. Ook zijn we er trots op dat Anne van der Meiden heeft gesproken op ons concert in 2016 als gastspreker. Dit jaar trakteren we u op een jubelend en inspirerend concert met een 40 koppig symfonieorkest. Beleef onvergetelijke concerten met Orchestra Twente & Choir Twente.

SOLISTEN
We hebben topsolisten voor ons jubileumconcert uitgenodigd. Ze zullen schitteren en u in vervoering brengen met indrukwekkende solo’s.
Met trots kondigen wij aan :

 

Bariton Daniël Hermán Mostert

Sopraan Marjan Vleeming

Jean-Léon Klostermann

Annemieke van Doesburg – Doedelzak

Jan Mulleman – Mondharmonica

Marlieke  Kremer-Gortmaker – Ladyspeaker