MATINEECONCERTEN ORCHESTRA TWENTE 2016 – 2017

Elk jaargetijde geeft Orchestra Twente een matineeconcert met jong talent uit Twente. Dit seizoen waren de concerten in Concordia aan de Oude Markt te Enschede. Een sfeervolle locatie voor een inspirerende middag. Dit seizoen waren te gast Nienke Langkamp uit Almelo ( Herfstconcert ) Nienke zingt, speelt hobo en acteert in musicals. Dit was haar eerste solo optreden.

Julia Bel en Emma Finkers ( Zomerconcert ) hebben het publiek ontroerd. Op de middag zelf hebben ze nog besloten om gezamenlijk het concert af te sluiten met : You Lost me van Christina Aguilera. Wat een muzikaal talent. Kamermuziek ensemble bestaande uit : Niels Ottink ( Gitaar ), Athena Norcia ( Viool ) en Monique Kokkeler ( Accordeon ) hebben stukken gespeeld uit De Nachtegaal van Václav Trojan en Sketches van Pierre Max Dubois en enkele solo stukken op Gitaar en Accordeon. Op het Lenteconcert was stadsdichter Enschede Margót Veldhuizen te gast. Op het concert werden de gedichten afgewisseld met zang door Monique Kokkeler.

HERFSTCONCERT

ZONDAG 6 NOVEMBER 2016
Concordia, Oude Markt te Enschede
Aanvang : 15.30 – 16.30 uur
Gratis entree

MUSICI
Niels Ottink : Gitaar
Athena Norcia : Viool
Monique Kokkeler : Accordeon

WINTERCONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 5 FEBRUARI 2017
Concordia, Oude Markt te Enschede
Aanvang : 15.30 – 16.30 uur
Gratis entree

MUSICI
Nienke Langkamp : Zang, Hobo

LENTECONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 2 APRIL 2017
Concordia, Oude Markt te Enschede
Aanvang : 15.30 – 16.30 uur

MUSICI
Margót Veldhuizen : Stadsdichter Enschede
Monique Kokkeler : Zangeres

ZOMERCONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 25 JUNI 2017
Concordia, Oude Markt te Enschede
Aanvang : 15.30 – 16.30 uur

MUSICI
Julia Bel : Zangeres
Emma Finkers : Harp

FILM MERRY CHRISTMAS – VRIJDAG 8 DECEMBER 2017

Kom alvast in de sfeer voor het jubileumconcert van Orchestra Twente & Choir Twente met de film Merry Christmas. Vrijdag 8 december om 19.00 uur vertoont Orchestra Twente de film “Merry Christmas” in Concordia, Oude Markt te Enschede.

Aanvang          : 19.00 uur
Locatie             : Concordia, Oude Markt te Enschede

VOORSTELLING “MERRY CHRISTMAS” – ZONDAG 10 DECEMBER 2017

In aanloop naar het jubileum concert heeft Orchestra Twente de leerlingen van Flynnk School of Performing Arts bereid gevonden om samen een muzikale middag te presenteren in het woonzorgcentrum de Hatterler te Enschede. De leerlingen van Flynnk hebben een goodiebag gekregen van Orchestra Twente om aan de slag te gaan om een vrolijke kerstkaart te maken voor de bewoners van het woonzorgcentrum de Hatterler te Enschede. Ze hebben een geweldig optreden gegeven met zang en dans. De kerstkaart werd na ieder optreden aan de bewoners overhandigd om hen een fijne kerst te wensen. Na afloop was er koffie en thee met een lekkernij en veel gezelligheid. Hieronder compilatiebeelden van de sfeervolle en feestelijke middag.

.


MERRY CHRISTMAS JUBILEUMCONCERT – ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

Orchestra Twente & Choir Twente vierden in 2017 hun 5 jarig jubileum van het concert “Merry Christmas”. Zoals elk jaar geeft Orchestra Twente samen met Choir Twente in de aanloop naar de feestdagen het concert “Merry Christmas” in de Jacobuskerk in Enschede wat al een begrip is in Enschede en omgeving.

MERRY CHRISTMAS
Het concert is vernoemd naar de film “Merry Christmas” uit 2005 die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog en als thema de waargebeurde kerstwapenstilstand heeft. In de film kijkt men door de ogen van Duitse, Franse en Schotse soldaten. Het is in 2014 honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. De oorlog begon op 28 juli 1914 en duurde tot 11 november 1918. Vier lange jaren liep de frontlijn dwars door België (West Vlaanderen) en Noord-Frankrijk tot de Zwitserse grens. Over een lengte van zo’n 700 kilometer vochten soldaten een verschrikkelijke strijd in de loopgraven.

SPECIAL TOUCH
Elk concert heeft een special touch. Zo waren in 2013 sopraan Tineke Roseboom en bariton Jan Willem Baljet te gast. Jan Willem Baljet maakt deel uit van “Frommermann”, een Nederlands close harmony formatie die in 2005, aanvankelijk enkel bij gelegenheid van het Amsterdamse Grachtenfestival, werd opgericht. In 2014 was harpiste Sterre Koopman soliste bij Orchestra Twente. Ze vertolkte de Dansen van Claude Debussy. Bariton Peter Arink is al meerdere keren te gast geweest op ons concert en ook de doedelzak ontbrak niet op de edities 2015 en 2016. Ook zijn we er trots op dat Anne van der Meiden heeft gesproken op ons concert in 2016 als gastspreker. Te gast op het jubileumconcert waren sopraan Marjan Vleeming, Bariton Daniël Hermán Mostert, Tenor Jean-Léon Klostermann, en op doedelzak Annemieke van Doesburg.