ZONDAG 10 JULI 2016 – PATCH ADAMS

Symfonieorkest Orchestra Twente & Choir Twente gaven op 10 juli 2016 het concert “Patch Adams” in het Muziekcentrum Enschede. Het concert is vernoemd naar de waargebeurde film “Patch Adams”. In de film worden wensen van zieke mensen vervuld. Wij willen een steentje bijdragen aan de wens van de familie Desmet uit Overdinkel. Recent heeft de familie gehoord dat ook hun derde kind de juveniele vorm van Huntington heeft. De ziekte Huntington is ALS, Parkinson en Alzheimer in één. Er bestaat nog geen geneesmiddel om de ziekte te behandelen.

Dinsdag 21 juni 2016 is Giuliano Desmet overleden. De ziekte van Huntington is een slopende hersenziekte, die maar weinig voorkomt. Zeker bij kinderen. In februari dit jaar vertelde Claudia Desmet aan RTV Oost dat haar gezin drie keer is getroffen. Ook zoon Damiano en dochter Serena hebben de vreselijke ziekte. Familie Desmet is in actie gekomen om geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn, samen met het Campagneteam Huntington. De wens van familie Desmet is om geld in te zamelen voor de Stichting Huntington. Aan het einde van het concert is er een collecte. De opbrengst van de collecte gaat naar het Campagneteam Huntington.

Op het programma staat o.a. filmmuziek en popmuziek waaronder : Star Wars, Back to the future, Gabriella’s Song, Amazing Grace, Nothing else matters, Eye of the Tiger en Pride, in the name of love. Medewerking werd verleend door : zangeres Yvette Wunderink, zanger Daan Smits en Annemieke van Doesburg op doedelzak.

Het was een bijzonder concert, een concert dat nog lang zal naklinken. Ook de impact van de gesproken woorden van  Eric Reits, onderzoeker Huntington, AMC en Melanie Kroezen, gen draagster en voorzitter Campagneteam Huntington, zullen zeker doorklinken. Eric Reits kwam in 2004 voor het eerst met de ziekte in aanraking toen hij voor een congres in de VS was en geconfronteerd werd met Huntingtonpatiënten. Het maakte zoveel indruk op hem dat hij besloot zich volledig op deze ziekte te richten. We hopen dan ook dat het streefbedrag van 4 miljoen spoedig wordt bereikt en dat er een medicijn komt voor de ziekte van Huntington.

FILM “PATCH ADAMS”, ZATERDAG 11 JUNI 2016

Voorafgaand aan het concert Patch Adams, hebben we de film vertoond op zaterdag 11 juni 2016.

ZONDAG 11 DECEMBER 2016 – MERRY CHRISTMAS 

Het is nu 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ( 1914 – 1918 )  heeft plaats gevonden en daar willen we op het concert aandacht aan schenken. Ik ben er trots op dat Anne van der Meiden heeft toegezegd om op het concert hierover te spreken, aldus dirigent Monique Kokkeler.

Het was een indrukwekkend concert met muziek die elk zijn eigen verhaal vertelt. Philppe Rombi heeft schitterende muziek geschreven voor de film, waaronder het ontroerende en adembenemende Ave Maria. Ook zal het lied I’m dreaming of home klinken in het concert. I’m dreaming of home voelt alsof het een traditionele song is. Echter, dit lied is speciaal voor deze film geschreven door Philippe Rombi. Het is een eerbetoon aan de soldaten die vochten voor zowel de geallieerden en de Centrale Mogendheden in de Eerste Wereldoorlog.

Volle Kerk bij de 4de editie van Merry Christmas. We hebben vele mooie reacties ontvangen op ons concert en graag willen we u bedanken voor uw komst op het concert “Merry Christmas”, Jacobuskerk Enschede. Het was een uitzonderlijk concert, grandioos. We hadden topsolisten in huis. Peter Arink – Bariton, Marjan Vleming – sopraan.  Ook dank aan gastspreker Anne van der Meiden en natuurlijk Choir Twente & Orchestra Twente o.l.v. Monique Kokkeler.

ANNE VAN DER MEIDEN

Anne van der Meiden, (1929), geboren in Enschede, studeerde theologie en communicatiewetenschappen. Na functies in bedrijfsleven en diverse organisaties (reclame, PR en publiciteit) werkzaam als wetenschappelijk medewerker en hoogleraar communicatiewetenschappen en public relations. In 1994 gepensioneerd. Gaat nog regelmatig voor in zondagse diensten en huwelijksdiensten. Schreef zo’n veertig boeken en rondde enige jaren geleden de grootste klus van zijn leven af: de vertaling van de complete bijbel in het Twents. Al zestig jaar amateur schilder, aquarel en olie, een oude familietraditie.

Stille Nacht, Heilige Nacht
Op kerstochtend 1914 klonk vanaf de Duitse zijde het Stille Nacht, Heilige Nacht. Toen het lied beëindigd was, stapte een Duitse soldaat het niemandsland in. ‘Merry Christmas’, riep hij, ‘We not shoot. You not shoot.’ Daarna zwegen de kanonnen en geweren. Dit onofficiële Kerstbestand was het begin van een spontaan wapenstilstand, die zich verspreidde over het meer dan 700 kilometer lange Westelijk Front. Soldaten van beide kanten klommen uit de loopgraven, schudden elkaar de hand, maakten foto’s van elkaar, zongen samen kerstliederen en speelden hier en daar een partijtje voetbal.

Bariton Peter Arink zal het lied Stille Nacht, Heilige Nacht vertolken op het concert, waarin hij in het eerste couplet wordt begeleid op mondharmonica.

MATINEECONCERTEN ORCHESTRA TWENTE 2015 – 2016

HERFSTCONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 4 OKTOBER 2015
Parklocatie de Jaargetijden te Enschede
Aanvang : 15.00 – 16.00 uur
Gratis entree

MUSICI
Marjan Vleeming : Sopraan
Jeroen Twisk : Piano

WINTERCONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 6 DECEMBER 2015
Parklocatie de Jaargetijden te Enschede
Aanvang : 15.00 – 16.00 uur
Gratis entree

MUSICI
Themakoor Tu-Imbe, o.l.v. Monique Kokkeler
Monique Kokkeler : Zangeres

LENTECONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 6 MAART 2016
Parklocatie de Jaargetijden te Enschede
Aanvang : 15.00 – 16.00 uur
Gratis entree

MUSICI
Jitske van Buuren : Cello
Maartje Zomer : Fagot

ZOMERCONCERT ORCHESTRA TWENTE

ZONDAG 29 MEI 2016
Parklocatie de Jaargetijden te Enschede
Aanvang : 15.00 – 16.00 uur
Gratis entree

MUSICI
Choir Twente, o.l.v. Monique Kokkeler
Melanie te Nijenhuis : Zangeres
Monique Kokkeler : Zangeres